Wijnvaten, Plantenbakken,

Meubelen & Decoratie.

Verkoop & verhuur.

Wie zijn we?

Wij zijn Gregory Parmentier en Kim Deceuninck. Als hechte vrienden delen wij al jaren dezelfde passie in wijnvaten en zijn verheugd u kennis te laten maken met onze sympathie.

Perfecte service, wij zijn heel tevreden.

Kiezen voor Oakbarrels.be is houden van authenticiteit en karakter.


Eik is een heel natuurlijke en duurzame houtsoort die leeft. Zo zal het krimpen bij droogte en warme temperaturen. Wanneer het vochtig is, zal het eerder uitzetten. Vaak zien we, vooral bij jonge vaten, dat looizuur vrijkomt wanneer het buiten staat en in contact komt met water, ijzer of andere stoffen.  

Zo kunnen roestkleurige sporen en verkleuringen zichtbaar worden. Dit is normaal bij het verweringsproces. Eens het vat is uitgeregend en verweerd, zal dit stoppen. 

 

Om de natuurlijke kleur van de eik te behouden, raden wij aan om het vat af en toe eens te reinigen met javel water of een reinigingsmiddel met een hoog zuurtegehalte (bijvoorbeeld oxaalzuur).


U kan ook opteren om de verwering zijn natuurlijke gang te laten gaan en er niets aan te doen. Elk wijnvat is uniek en heeft zijn eigen uitstraling!


Al onze artikelen worden in eigen atelier volledig gereinigd en gereviseerd. Daarvoor staat Oakbarrels! Elk vat, plantenbak, zitmeubel en tafeltje wordt verstevigd met behoud van zijn natuurlijke vorm. Niettemin blijft het een natuurproduct waarvan we het levendig karakter aanvaarden.


Graag delen wij onze nuttige tips die we leerden uit eigen ervaringen:


- Af en toe bevochtigen met regenwater.

- Kleine gaatjes voorzien in het bovenvlak zodat het water er niet blijft opstaan (om verkleuringen te vermijden).

- Plantenbakken een halve cm van de grond plaatsen en boorgaten voorzien in de bodem zodat de planten zuurstof krijgen en het water kan wegvloeien.

- Een vernis of olielaag voorzien voor nog meer duurzaamheid.


Wij zijn gepassioneerd bezig met onze Oakbarrels en willen enkel kwaliteit leveren. Een tevreden klant is voor ons de beste reclame. Wat als een hobby begon, is op vandaag gegroeid naar een professionele activiteit die we te danken hebben aan het schrijven van ons succesverhaal. We werken zeer milieubewust en dragen het recycleren hoog in het vaandel.


Wij staan steeds open voor vernieuwing, suggesties en opmerkingen!

Wanneer u nog vragen hebt omtrent het gebruik en/of onderhoud van uw Oakbarrels artikel, aarzel niet ons te contacteren!


Een vat vol dankbare groeten vanwege,

Gregory, Kim, Sylvie & Miranda.

Publicatie Het Gouden Blad 

24.08.2016

Huisje Tuintje Boompje Blog 06.10.2017

Waarom wij?

Met een kritische blik, gebaseerd op ervaring en vakkennis, willen wij u enkel het beste bieden.

Al onze artikelen worden grondig geselecteerd, eigenhandig opgekuist en gerestaureerd als een goede huisvader.

Professionaliteit dragen wij hoog in het vaandel.

Onze partners: